TAHLO-KULJU

Koe uudet, sykähdyttävät elämykset Näsijärven rannalla!

Tahlo Ventures ja Villa Vino tarjoavat elämyksiä pakohuonepelistä lähiruokaherkkuihin, luksusmajoitukseen ja saunoihin historiallisessa maalaismiljöössä Tahlolla ja Kuljulla, Ylöjärven Mutalassa, vain 40 minuutin ajo- tai venematkan päässä Tampereelta.

Tule viettämään ikimuistoinen kesäpäivä Tahlolle ja Kuljulle. Varaa joko valmiiksi suunittelemamme Tahlo-Kuljun Näsijärvireitti tai kokoa itse oma kesäretki Tahlo-Kuljun alueella! Alla verkkokauppa ja lisätietoa alueen palveluista. 

 

“Kun ottaa huomioon Kuljunniemen sijainnin, on selvää, että väkeä poikkesi matkoillaan edestakaisin järven yli. Varmasti jonkinlaisia kievaripalveluita oli pidettävä yllä. Vielä tänä päivänä kerrotaan eräästäkin isännästä, ihan viime vuosikymmeniltä, joka souti Teiskon puolelta, tuli Heikkilän avaraan eteiseen, söi eväänsä ja huilasi penkillä pitkään. Sitten kelpasi taas soutaa.”*
*Lainaus teoksesta Koljonselän Tuulissa, Kuljun suku kolmen valtakunnan aikana, 2005, Nikus Torbjörn

Tahlolla ja Kuljulla on opittu mukautumaan ajan ja olosuhteiden muuttuessa. Nyt kotitilojensa Tahlon ja Heikkilän kautta nuoret yrittäjät, Tahlo Venturesin Johanna Tahlo ja Villa Vinon Kaisa Heino nostavat yhteisvoimin Tahloa ja Kuljua matkailuelämysten maailmankartalle tuomalla kievaripalvelut nykypäivään.  Tahlolla ja Kuljulla on helppo hengähtää lähiruokatarjoilujen äärelle ja nauttia annos paikallishistoriaa keskellä Pirkanmaata. Tee päiväretki tai viivy yön yli Tahlon rantasaunalla, lomahuvilalla tai luksusteltassa majoittuen, aivan Tampereen lähellä.

 

Varaa TAHLO-KULJUN NäsijärvIreitti nyt!

Tahlon ja Kuljun Näsijärvireitti sisältää:

 • Usvaan unohdettu -pakohuonepelin kahdelle Tahlolla
 • Villa Vinon herkkukorin
 • soutuvene- / kanootti- tai kajakkivuokran varusteineen itsenäiselle soutumatkalle Tahlolta Kuljulle (ja takaisin)
 • kartan Näsijärvireitille historiallisine näköalapaikkoineen

  Pakohuoneesta ja Näsijärvireitistä nautittuaan pääsee hengähtämään Villa Vino Kaffilan herkkujen äärelle, tutustumaan Heikkilän vanhaan pirttiin ja lopuksi joko maantietä pitkin polkien tai soutamalla takaisin Tahlolle kotiinlähteäkseen – tai vaihtoehtoisesti saunoakseen tai majoittuakseen. Klo 10 ja 13 alkavissa pakohuoneissa lähtö ensisijaisesti Tahlolta, klo 16 ja 19 alkavissa peleissä lähtö Kuljulta. Soutuosuudella säävaraus. Yksityiskohdat sovittavissa. 

Hinta alkaen 159 € / kaksi henkeä.

Varaus aloitetaan valitsemalla saatavilla oleva pakohuonepeli, jonka jälkeen valitse lisäpalveluista Tahlo-Kulju Näsijärvireitti ja henkilömäärä. Näsijärvireitti on varattavissa 2-12 hengelle.
Reissuun kannattaa varata vähintään puolipäivää.

HUOM! Saatavilla vain kesäkaudella 18.5.-31.9.! 

Varausehdot
 • Peli on itseohjautuva ja edellyttää tarkkaavaisuutta peliohjeita ja -välineitä kohtaan.
 • Yksittäisen varatun pelin voi perua 48 h ennen peliä joko puhelimitse tai sähköpostitse. Myöhemmin perutuista varauksista veloitamme 50€. Saapumatta jättämisestä veloitetaan täysi hinta.
 • Ryhmävarauksissa peruutukset on tehtävä vähintään 14 vrk ja muutokset vähintään 7 vrk ennen varattua ajankohtaa. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista ja muutoksista veloitamme 50 € / kpl. Saapumatta jättämisestä veloitetaan täysi hinta.
 • Pelitiloissa vallitsevat ulkolämpötilat. Talvella pelaaminen sääolosuhteet huomioiden. Pelitilat eivät ole esteettömät, esim. portaita on.
 • Pidätämme oikeuden evätä päihtyneiltä pelaajilta pääsyn näyttelyyn. Käyttämättömästä varauksesta perimme tällöin 100€.
 • Maksu suoritetaan etukäteen verkkokaupassa, jossa mahdollisuus maksaa myös laskulla.
 • Yrityksille hinnat + alv, mahdollisuus tilata erillisellä laskulla, jolle lisätään + 5 € laskutuslisä.
 • Pelin itseohjautuvuuden ja ympäristön vuoksi pelaajien suositusikä on 15 vuotta,
  huoltajan vastuulla myös nuoremmat voivat osallistua.
 • Mikäli pelaajat rikkovat tahallisesti tai liiallista voimaa käyttäen pelitiloja, pelin välineitä tai huoneiden rekvisiittaa, heillä on velvollisuus korvata siitä aiheutuvat suorat ja välilliset kustannukset.
 • Tahlo Ventures Oy ei ole vastuussa, jos pelaaja huolimattomalla tai holtittomalla käytöksellään satuttaa itsensä pelitiloissa.
  

Mikäli haluttuun peliaikaan on alle 24 h, lähetäthän tekstiviestin meille numeroon
040 718 3862 ja kysy vapaita aikoja!

 

HISTORIALLISET NÄHTÄVYYDET TAHLO-KULJULLA

 

35 kilometrin päässä Tampereen keskustasta sijaitsevaa Tahlon ja Kuljun historiallista maalaismiljöötä yhdistää muukin kuin maantie sekä yhteiset Näsijärven vesi-alueet. Tahlo ja Kulju ovat Ylöjärven vanhimpia maatiloja, joiden historiat kantavat tutkitusti aina 1500-luvulle asti. 

Alueelta löytyy myös Ylöjärven vanhimpiin rakennuksiin lukeutuvat 1700-luvulla valmistuneet Heikkilän vanha pirtti ja Tahlon vilja-aitta. Aivan Vikelän tuulimyllyn kupeessa sijaitsevalla Heikkilän vanhalla pirtillä järjestetään päivittäin ohjattuja kierroksia, kun taas Tahlon aittarakennukset on valjastettu pakohuonepelin areenaksi ja niiden historiaan pääsee syventymään Usvaan unohdettu -pelin tiimellyksessä.

 

 

MUMMOMANKELEILLA MATKA TAITTUU!

Vesireitin lisäksi Tahlo Ventures ja Villa Vino tarjoavat asiakkaidensa käyttöön “mummomankelit” tai mummokonkelit eli vanhat kunnon polkupyörät, joilla noin 3,5 km välimatka maantietä pitkin Tahlo-Kulju välillä taittuu näppärästi upeissa maalaismaisemissa.

Haluatko antaa lahjaksi elämyksen? Tahlo Venturesin lahjakortin saaja voi hyödyntää kortin varatessaan Tahlo-Kuljun Näsijärvireittiä!

VESITEITSE TAHLOLLE JA KULJULLE

Sekä Tahlolta että Kuljulta löytyy ikivanha laivaranta, joiden kautta ennen liikennöivät isot matkustaja- ja rahtilaivat Tampereelta aina Näsijärven pohjoispäähän asti, kuljettaen viljaa, ruokatarvikkeita ja ihmisiä. Nyt vanhat laivarannat palvelevat uudessa roolissaan lomailijoita läpi kesän. Kummastakin laivarannasta onnistuu siirtymä toiseen vuokrakanootilla, soutuveneellä tai -kajakilla Koljonselän ja Tahlonsalmen luonnonkauniissa maisemissa.

Kuljun laivaranta KOLJONSELÄLLÄ

tarjoaa tulevana kesänä veneilijöille vierasvenesataman Villa Vinon take-away-lähiruokapalveluineen sekä pääsyn Villa Vinon herkkupuotiin, kaffilaan sekä Heikkilän vanhalle pirtille.

Tahlon laivaranTA TAHLONSALMELLA

sekä muut Tahlon rantautumispaikat (kysy!) tarjoavat pääsyn veneellä Usvaan unohdettu -pakohuoneelle, luksusmajoitukseen tai vuokrasaunalle.

TAMPERE – TAHLO-KULJU 21 km vesiteitse

40 minuuttia moottoriveneellä
20 minuuttia vesijetillä

PALVELUT TAHLOLLA

Perheyritys Tahlo Ventures panostaa läsnäolon lisäksi syrjintävapaan ja sateenkaariystävällisen matkailuympäristön luomiseen. 2023 kesän uutuuksina Tahlolla pääsee nyt viettämään yön glampingin merkeissä luksusteltassa, täysin sähköttömästi luonnon rauhassa Näsijärven rannalla.

Pakohuoneen yhteyteen aukeava puoti ja ruokailutila houkuttelevat poikkeamaan kahville, ostoksille ja tilauksesta saatavien huippukokkien lähiruokamenujen äärelle. Tahlolta voi vuokrata “oman Tahlon” oppaaksi matkalle Tahlon ja Kuljun alueella englannin tai suomen kielellä.
Varaathan palvelut Tahlolla etukäteen.

Porstuan pielestä löytyy vanha kunnon mummomankeli, jonka voi napata alle ja polkaista maisemareittiä Kuljulle herkuttelemaan!

PALVELUT KULJULLA

Kaisa ja Aki Heinon luotsaaman, Ylöjärven Elovainiolta tutun Herkkukauppa Villa Vinon maalaismyymälä avaa ovensa juhannuksena paikallisten nähtävyyksien, Vikelän tuulimyllyn ja Heikkilän vanhan pirtin kupeeseen. Samalla yrittäjäpariskunta avaa viihtyisän heinälatokahvilan; Villa Vino Kaffilan puodin yhteyteen. Kahvilan antimissa käytetään tuoreita lähiraaka-aineita sekä Villa Vinon tuotteita. 

 • Villa Vinon herkkupuoti
 • Villa Vino Kaffila lähiruokatarjoiluineen
 • Heikkilän vanha pirtti
 • Lähiruokatastingit
 • Vierasvenelaituri ja palvelut veneilijöille
 • Takeaway-lähiruokapalvelu veneilijöille
 • Polkupyörien huoltopiste ja sähköpyörien lataus

        

       YRITYKSILLE

       Yrityksille Tahlo Ventures ja Villa Vino tarjoavat yhdessä monipuoliset kokoustilat, lähiruokatarjoilut, lähiruokatastingit, Usvaan unohdettu -pakohuonepelin ja muita seikkailuja. Tahlo Venturesilla on vankka tausta yritystilaisuuksien järjestämisestä ja yhteistyö Kuljun palveluiden kanssa rikastaa valikoimaa entisestään.

       Jätä meille tarjouspyyntö, kun haluat järjestää erilaisen kokousen, rentouttavan tykypäivän, saunaillan tai virkistyspäivän. Kokouspaketit räätälöidään tarpeen mukaan 3-50 hengen seurueille.

        


       VILLA VINO

       Herkkupuoti ja Kaffila

       Kuljunlahdentie 2, 34140 Mutala

       +358 40 5206814

       asiakaspalvelu@villavino.fi

        

       AUKIOLOAJAT

       18.5.2023 alkaen viikonloppuisin

       27.6. alkaen tiistaista sunnuntaihin klo 12-18

        

       TAHLO VENTURES

       Pakohuone, majoitus ja saunat

       Tahlontie 140, 34140 Mutala

       +358 40 7183862

       team@tahloventures.com

        

       AUKIOLOAJAT

       Auki tilauksesta.

       Varaa pakohuone, majoitus tai saunat etukäteen!